سیر دارای طبیعت گرم و خشکی است و از آن به عنوان یک ماده ی غذایی و گیاهی دارویی و درمانی استفاده میشود سیر تازه فواید زیادی دارد از سیر محصولات دیگری هم مانند سیر خشک، سیر پخته شده و روغن سیر به دست میآید که هر کدام از آنها هم خواص و ارزش غذایی خاص خودشان را دارند.
سیر سفید مروارید بسیار خوشمزه و خوش طعم است و سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی و مغزی فراوانی هم است. این گیاه در سراسر جهان رشد میکند و طرفداران زیادی هم دارد.
به دلیل مصرف بالای این محصول فروش سیر مروارید درجه ۱ فروش بسیاری دارد و مورد استقبال افراد زیادی قرار گرفته است.
برای تهیه ترشی سیر سفید مروارید با سرکه روش های مختلفی وجود دارد:
در روش اول باید ابتدا پوست های سیر را به خوبی کنده و جدا کرده برای این کار میتواند حبه های سیر را جدا کرده و در داخل یک بطری در دار شیشه ای ریخته و در آن را بسته و به محکمی و قدرت زیاد آن را تکرار دهید بعد از چند ثانیه سیر ها را خارج کرده و مشاهده میکنید که پوست روی آنها به راحتی جدا میشود سیر ها را در داخل ظرف های تمیز طوری بچینید که هیچ فضای خالی در ظرف باقی نماند. مقداری نمک بر روی سیر ها ریخته و بعد سرکه ی سیب را به آن اضافه میکنید تا جایی که تا روی سیر ها را بپوشاند بهتر است که در چند روز اول در ظرف را کامل نبندید و نیمه باز بگذارید بماند تا جوش سیر و سرکه از بین برود و بعد دوباره به ظرف سرکه وارد کنید و در آن را محکم ببندید. زمان استفاده از این سیر بعد از گذشت ۶ ماه است و زودتر از این زمان قابل خوردن نیست البته بعضی از افراد دوست تمایل دارند که سیر چند ساله مصرف کنند زیرا ترشی سیر چند ساله پوستش به راحتی کنده میشود و نرم است و مزه ی شیرینی هم دارد بهترین مکان برای نگهداری این ترشی مکان تاریک و خنک است.
مواد لازم برای تهیه ی ترشی سیر شامل سیر، سرکه، نمک، فلفل سیاه و سبزی معطر ترخون است در ابتدا سیر ها را به مدت چند ساعت در داخل آب خیس کنید تا به راحتی پوست آنها جدا شود بعد از کندن پوست سیر ها آنها خوب بشورید و در آبکشی قرار داده تا آب آن به طور کامل از بین برود و خشک شود. سیر ها را به طور مرتب در داخل یک شیشه ی تمیز چیده و دانه های فلفل، سبزی معطر و مقداری نمک را بر روی سیر ها بریزید و سرکه را در انتها به آن اضافه کنید. بهتر است که شیشه ی سرکه را در مکانی قرار دهید که به دور از تابش آفتاب باشد زیرا در این صورت بعد از گذشت چند مدت خیلی نرم میشود و طعم و عطر خودش را از دست میدهد ولی اگر در جای خنک بماند سفت تر میشود و عطر تند تری خواهد داشت البته بستگی به سلیقه ی افراد دارد و اگر این سیر ترشی ۷ سال بماند خواص دارویی و درمانی آن بسیار زیادتر میشود. از انواع سرکه مانند سرکه انگور یا سرکه سیب برای تهیه ی این ترشی استفاده کنید.
فواید خوردن سیر مروارید برای بدن بسیار زیاد است و برای بهبود و درمان انواع بیماری ها مفید است مانند:
بعضی از افراد دارای بیماری تبخال که تاول کوچک و پر مایعی است که دردناک بوده و معمولا بر روی بینی و لب ها به دلیل ویروس به وجود میآید و بیماری مسری نیز است سیر درمان بسیار خوبی برای جلوگیری و نابودی این تبخال ها است.
معمولا در فصل های مختلف گرفتار گزش نیز حشرات میشوید که باعث ایجاد سوزش و خارش فراوان پکست میشود سیر ماده ای است که هم میتواند سوزش و اثر به جای مانده از گزش حشرات را از بین ببرد و هم به دلیل اینکه حشرات مختلف از بوی سیر خوششان نمیآید بنابراین سیر میتواند به عنوان یک دافع قوی برای حشرات مختلف باشد.
خوردن سیر سبب میشود که چین و چروک های صورت، خطوط، لکه های تیره و همه ی علائم پیری در صورت از بین برود زیرا سیر دارای ترکیب آلیسینی است که یک انتی اکسیدان قوی است.
یکی از مشکلاتی که امروزه بسیار با آن مواجه میشویم ریزش مو است که هم زنان و هم مردان دچار آن میشوند و دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، استرس، آلودگی، کمبود خواب و رژیم غذایی نا مناسب باشد و سیر به عنوان یک داروی طبیعی و گیاهی برای درمان این مشکل است.
جوش ها و آکنه ها از جمله رایج ترین مشکلات پوستی هستند که معمولا همه گرفتار آن میشوند و زمانی به وجود میآید که بر روی پوست منافذ بازی وجود داشته باشد و انواع آلودگی ها و چربی ها وارد پوست میشوند. سیر به دلیل دارا بود خواص ضد باکتریایی و صد میکروبی که دارد به عنوان یک ضد عفونی کننده ی قوی عمل کرده و در بسته شدن منافذ پوستی تاثیر شگفت انگیزی خواهد داشت.
از بین برنده ی قوی برای لکه های زرد و عفونت ناخن ها است.
بعضی از افراد دچار ناراحتی های سینوسی میباشند و معمولا دچار خستگی، حساسیت، سرماخوردگی، فشار در صورت و خلط غلیظ میشوند بهترین درمان خانگی برای این مشکل سیر است زیرا عفونت های باکتریایی و قارچس را از بین میبرد.
سیر خاصیت ضد انعقاد خون دارد به همین دلیل از لخته شدن خون به خوبی جلوگیری میکند و مانع بروز مشکلات قلبی و عروقی و انواع سکته ها میشود.
خوردن سیر در برای درمان عفونت واژینال بسیار مفید است.
اگر میخواهید کاهش وزن داشته باشید حتما سیر را در رژیم غذایی خود قرار دهید زیرا علاوه بر داشتن مواد معدنی و مغذی بسیار دارای کالری کمی است و به همین دلیل خوردن آن به شما در رژیمتان بسیار کمک میکند.
سیر سفید مروارید برای سلامتی انسان بسیار مفید است و بیش از ۳۰ خاصیت درمانی دارد. ترکیبات موجود در سیر شامل مقدار زیادی ویتامین c، فولیک اسید و آهن، روی، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و انواع ویتامین های گروه B است.
ویتامین B باعث کار کردن بهتر روده میشود به همین دلیل یکی از بهترین و مهم ترین خواص سیر در درمان نفخ و یبوست است.
انواع مختاف سیر خاصیت ضد یبوستی دارند و افرادی که به طور دائم مقداری کمی سیر مصرف میکنند مبتلا به یبوست نمیشوند. بهترین زمان مصرف سیر برای این منظور یه صورت خام و در ناشتا است.
یک حبه سیر را به قطعات ریزی تبدیل کرده و کاملا خورد کنید و با مقداری آب بخورید این مخلوط بهترین درمان برای یبوست و درد معده است البته نگران بوی بد سیر نباشد زیرا بوی ان با خوردن موادی مانند کاهو، جعفری، شیر، سیب و عسل از بین میرود. البته میتوانید با گذاشتن مقداری چای خشک شده در دهان و قورت دادن آن این بو را از بین ببرید.
به طور کلی خوردن روزانه نصف با یک حبه سیر کامل به صورت خام به همه انسان ها توصیه میشود.
سیر مروارید خانگی خواص بیشتری نسب به نوع کارخانه ای آن دارد. درست است که سیر برخلاف ترشی های دیگر زمان نگهداری طولانی دارد و هرچه قدیمی تر باشد کیفیت و خاصیت درمانی آن بیشتر میشود ولی در کارخانه ممکن است از مواد نگه دارنده بیشتری استفاده کنند و یا با استفاده از رنگ های خوراکی و جوشاندن سیر ها مدت زمان آماده شدن این ترشی را برای خوردن کمتر کنند و آن کیفیت و طعم سیر خانگی را نداشته باشد.
به طور کلی سیر ترشی مرواریدی به دو صورت صنعتی و خانگی تهیه میشود و معمولا در روش صنعتی برای آماده سازی سریع سیر و سرکه را حرارت میدهند اما در روش خانگی بعد از پوست گرفتن کامل سیر ها و حبه حبه کردن آنها را در بطری های شیشه ای که حاوی نمک و یک پیمانه شکر و دو قاشق چایخوری از انواع ادویه ها مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، رازیانه و خردل است میچینیم و بعد بر روی این مواد سرکه ریخته میشود و در ظرف را خیلی محکم میبندیم.
برای درست کردن سیر ترشی نکاتی را باید مدنظر قرار دهید.هر چند روز یا چند هفته یکبار در ظرف های ترشی را باز کنید و اگر دیدید که سرکه ی آن کم شده مقداری سرکه به آن اضافه کنید.
برای اینکه ترشی زودتر آماده شود بطری یا ظرف آن را در جای افتاب گیری بگذارید. پیشنهاد میشود که ظرفی که میخواهید در آن سیر ترشی درست کندی شیشه ای باشد و از نمونه ی پلاستیکی استفاده نکنید.
قبل استفاده از شیشه ها برای گذاشتن ترشی آنها را با اب داغ خوب بشویید و به طور کامل خشک کنید. از گذاشتن و استفاده از قاشق های کثیف و روغنی در داخل ظرف ترشی خودداری کنید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
آدرس فروشگاه مربا و ترشیجات مزه ملس :تهران
مدیریت فروشگاه:آقای برنا
شماره های تماس
09380487794 | ..... | 09380487794
زمان تحویل حداکثر سه روز پس از ثبت سفارش ( با هماهنگی قبلی )
ساعت ارسال سفارش ایام هفته از ساعت ۱۶ تا ۲۱ و پنج شنبه و جمعه از ساعت ۹ تا ۲۰ ( با هماهنگی قبلی )