روغن کنجد نوعی روغن خوراکی است که از دانه های کنجد بدست میآید. این روغن علاوه بر آنکه در جنوب هندوستاندر آشپزی کاربرد دارد، در آشپزی چینی، کره ای، ژاپنی، خاورمیانه و جنوب شرقی آسیا به عنوان طعم دهنده بکار میرود و رایحه و مزه ای منحصربه فرد دارد.
تحقیقات جدید نشان داده خواص روغن کنجد برای سلامت بسیار زیاد است. بعلاوه روغن کنجد برای پوست و مو نیز عالی است. همچنین از این روغن میتوانید در آشپزی و برای اضافه کردن طعمی فوق العاده به غذای خود استفاده کنید.
از روغن کنجد به عنوان چربی سالم استفاده کنید
بیشتر ما میدانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند. برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامت ضرر دارند. روغن کنجد سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است. چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک میکنند کلسترول تحت کنترل در بیاید. از سوی دیگر چربی های اشباع و چربی های ترانس التهاب و کلسترول کلی را تقویت میکنند که برای قلب بد است. یک چهارم فنجان روغن کنجد حاوی حدود 6.75 گرم چربی غیر اشباع، 7.84 گرم چربی دارای حلقه های اشباع نشده و 2.50 گرم چربی اشباع شده است.
روغن کنجد برای پوست و مو نیز عالی است. همچنین از این روغن میتوانید در آشپزی و برای اضافه کردن طعمی فوق العاده به غذای خود استفاده کنید.
تحقیقات جدید نشان داده خواص روغن کنجد برای سلامت بسیار زیاد است. بعلاوه روغن کنجد برای پوست و مو نیز عالی است. همچنین از این روغن میتوانید در آشپزی و برای اضافه کردن طعمی فوق العاده به غذای خود استفاده کنید.
از روغن کنجد به عنوان چربی سالم استفاده کنید
بیشتر ما میدانیم که چربی ها انواع مختلفی دارند. برخی خوب و برخی بد هستند و برای سلامت ضرر دارند. روغن کنجد سرشار است از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده و چربی های غیر اشباع و همچنین میزان چربی های اشباع شده اش نیز پایین است. چربی های غیر اشباع و چربی های دارای حلقه های اشباع نشده برای سلامت قلب مفید هستند و کمک میکنند کلسترول تحت کنترل در بیاید. از سوی دیگر چربی های اشباع و چربی های ترانس التهاب و کلسترول کلی را تقویت میکنند که برای قلب بد است. یک چهارم فنجان روغن کنجد حاوی حدود 6.75 گرم چربی غیر اشباع، 7.84 گرم چربی دارای حلقه های اشباع نشده و 2.50 گرم چربی اشباع شده است.

از روغن کنجد برای ماساژ پا قبل از خواب استفاده کنید
بعضی از ما قبل از خواب روتین خاصی داریم. دندان هایمان را مسواک میزنیم، صورتمان را میشوییم، به پوست صورتمان کرم میزنیم، اما یک چیز آرامش بخش مانند ماساژ پا چه؟ ماساژ دادن خود یکی از قسمت های اساسی برنامه درمانی آیورودا است و همچنین روغن کند برای پوست نیز مفید است. مالیدن یک قاشق چای خوری روغن کنجد یا بیشتر به کف پا قبل از خواب کمک میکند میکند شب خواب راحت تری داشته باشید. به خاطر داشته باشید بعد از مالیدن روغن کنجد به کف پا جوراب بپوشید.
روغن کنجد مفید برای بهداشت دهان و دندان
اجداد ما برای داشتن دندان هایی سالم و رفع بوی بد دهان مسواک نداشتند، بنابراین مدت ها پیش آنها از شستشوی دهان با روغن استفاده میکردند ( در این روش یک قاشق غذا خوری روغن را به مدت 5 تا 10 دقیقه در دهان خود میچرخانید و سپس بیرون میریزید ). تحقیقات پزشکی نشان داده است این کار میتواند مقدار باکتری های دهان را کاهش دهد و به سالم نگه داشتن دهان و لثه ها کمک کند.
روغن کنجد پوست و استخوانتان را تقویت میکند
مواد مغذی روغن کنجد مانند دانه کنجد نیست چون روغن از بخش جدا شده دانه اصلی درست میشود. اما یکی از مواد معدنی که در روغن باقی میماند زینک است. بیشتر زمانی به یاد زینک میافتیم که دچار سرما خوردگی یا آنفولانزا شده باشیم چون میتواند مدت زمان یا شدت علائم بیماری را کاهش دهد. اما زینک در بدن برای ساخت کلاژن نیز استفاده میشود و به پوستمان انعطاف بیشتری میبخشد. زینک حتی میتواند به تراکم استخوانتان نیز کمک کند.
روغن کنجد روان کننده روده است
همه ما ممکن است گاهی دچار یبوست شویم. نوشیدن مقدار زیادی آب و اضافه کردن فیبر به برنامه غذایی به روان کردن روده ها کمک میکند اما گاهی در مصرف فیبر غفلت میکنیم و یا دارویی میخوریم که باعث یبوستمان میشود. یکی دیگر از مزایای روغن کنجد این است که کمک میکند همه چیز دوباره به حرکت دربیاید. استفاده یک یا دو قاشق غذا خوری روغن کنجد کمک میکند روده ها چرب شوند و شدت یبوست کاهش بیابد.
روغن کنجد کمک میکند موها درخشان و پر بمانند
بیشتر ما بطری های نیمه پری از محصولات مراقبت از مو داریم که به خاطر تاثیر نداشتن رهایشان کرده ایم. روغن کنجد حاوی ویتامین B، ویتامین E، منیزیم، کلسیم و فسفر است – مواد مغذی ضروری که موها و پوست کف سر را تغذیه میکنند. این بار به جای قفسه شامپوهای داخل حمام به سراغ روغن کنجدی که در آشپزخانه دارید بروید. مقداری روغن زیتون را به ریشه موها و کف سر ماساژ دهید و بگذارید 30 دقیقه بماند. صبح روز بعد با آب گرم و شامپو شستشو بدهید.
با رادیکال های آزاد مقابله میکند
رادیکال های آزاد باعث آسیب رسیدن به DNA، سلول ها و پروتئین بدن ما میشوند. این نوع آسیب میتواند منجر به بروز بیماری هایی نظیر آلزایمر، پارکینسون و سرطان شود. مواد خاصی مانند الکل، دود تنباکو، آفت کش ها، آلودگی هوا و غذاهایی که میخوریم باعث تولید رادیکال های آزاد میشوند. مهم است که برنامه غذایی سرشار از آنتی اکسیدان استفاده کنیم تا با آسیب رادیکال های آزاد مبارزه کنیم و استرس اکسیداتیو را کاهش دهیم. حتی تحقیقات جدید نشان داده آنتی اکسیدان ها به مقابله با آرتروز، پیشرفت سرطان، آسیب های عصبی و التهاب کمک میکنند.
روغن کنجد حرارت را تحمل میکند
روغن نارگیل و یا روغن اکسترا ویرجین زیتون هم برای پخت و پز مناسب است اما میتوانید روغن کنجد را هم که میتواند حرارت بالا را تحمل کند نیز به این جمع اضافه کنید. روغن سوخته به جز بد بو کردن آشپزخانه و خراب کردن غذا برای سلامتمان هم مناسب نیست. نقطه دود کردن روغن حرارتی است که در آن روغن شروع به شکستن میکند و شروع به آزاد کردن رادیکال های آزاد و بو میکنند. یکی از چیزهای خوبی که در مورد روغن کنجد وجود دارد این است که نقطه دودش حدود 400 درجه فارنهایت است. بنابراین بدون اینکه غذا را دچار مشکل خاصی کند میتواند در پخت و پز مورد استفاده قرار بگیرد.
برای غدد چشایی وسوسه انگیز است
روغن کنجد جدای فواید و ویژگی مقاوم بودن در برابر سوختن به عنوان طعم دهنده ای عالی نیز در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد. روغن کنجد طعمی آجیلی دارد و در غذاهای چینی و کره ای و همچنین هندی زیاد استفاده میشود. روغن کنجد را میتوانید به دو شکل روغن کنجد بو داده و روغن کنجد معمولی پیدا کنید. روغن کنجد بو داده را از دانه های بو داده کنجد درست میکنند و تیره رنگ تر است و برای افزودن طعم آجیلی و دودی غذاها به کار میرود. روغن کنجد معمولی را هم با استفاده از دانه های کنجد غیر بو داده تولید میکنند. در درجه اول برای پخت و پز استفاده میشود. هر دوی این روغن ها را باید در یخچال نگهداری کرد تا از فاسد شدنشان جلوگیری شود، مخصوصا اگر مرتب استفاده شان نمیکنید.
یک مقدار کم کلی کار میکند
تنها با مقدار کمی روغن کنجد میتوانید تاثیر گسترده ای روی غذا بگذارید. روغن کنجد قدرت طعم دهندگی و بوی قوی دارد.
چاشنی سالم و خوش طعم است
اگر از روغن کنجد برای پخت و پز استفاده نمیکنید، شرط میبندم الان کنجکاو شده اید که این روغن را به کار بگیرید. استفاده از روغن کنجد به عنوان یک چاشنی بسیار رواج دارد و در صورت تهیه آن لازم نیست نگران این باشید که حالا چطور استفاده اش کنید میتوانید آن را در بیشتر غذاهای همیشگی مورد استفاده قرار دهید. کافیست چند دستور پخت که در آنها از روغن کنجد استفاده شده را مورد بررسی قرار دهید تا مقدراش نیز دستتان بیاید.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
آدرس فروشگاه مربا و ترشیجات مزه ملس :تهران
مدیریت فروشگاه:آقای برنا
شماره های تماس
09380487794 | ..... | 09380487794
زمان تحویل حداکثر سه روز پس از ثبت سفارش ( با هماهنگی قبلی )
ساعت ارسال سفارش ایام هفته از ساعت ۱۶ تا ۲۱ و پنج شنبه و جمعه از ساعت ۹ تا ۲۰ ( با هماهنگی قبلی )