طرز تهیه رب گوجه فرنگی:
ابتدا گوجه فرنگی را بشویید. از وسط به ۲ قاچ تقسیم کنید و در دیگ بیندازید. رویش را آب بگیرد و بگذارید به جوش بیاید. گوجه به حدی بجوشد که پوست آن کنده شود.
گوجه ها را در حالی که قل قل میجوشد روی توری سیمی بریزید و گوجه ها را روی توری حرکت دهید تا پوست و دانه آن جدا شود. برخی از چلو صافی برای جدا کردن پوست و دانه گوجه استفاده میکنند که این کار باعث ترش شدن و کپک زدن رب میشود چون خانه های چلو صافی درشت است و دانه را رد میکند.
در بازار دستگاههایی موجود است که آب گوجه را میگیرند و تحویل مشتری میدهند این کار جوشانیدن رب در منزل را راحت تر میکند و تهیه رب بعد از آب گرفتن، شروع میشود.
آب گوجه فرنگی باید آنقدر بجوشد تا غلیظ شده و رب چلپ چلپ به هوا پرت شود. در این مرحله نمک را اضافه کنید تا از خرابی زودهنگام رب جلوگیری شود. میزان غلیظ شدن رب بسیار مهم است اگر شل و آبدار باشد سریع کپک میزند و اگر خیلی سفت باشد طعم سوختگی میدهد و استفاده از آن به علت سفت بودن مشکل است.
روش تشخیص زمان آماده شدن رب این است که وقتی با کفگیر در کف قابلمه خطی میکشیم شکاف ایجاد شده بر جای میماند و خیلی دیر پر میشود. رب را باید هر چند دقیقه هم بزنید و خصوصا در اواخر پخت آن دقت کنید چون ممکن است ته بگیرد و طعم سوختگی در رب مشخص شود.
بعد از غلیظ شدن رب در مرحله آخر روغن را اضافه کنید هم بزنید تا رب تف بخورد میزان روغن به دلخواه شماست و برای خوش رنگ شدن رب و عدم یخ زدگی در یخچال یا فریزر است.
رب را در تشت بزرگی بریزید و اجازه دهید تا کاملا سرد شده و آماده بسته بندی شود.
نکاتی برای تهیه رب گوجه فرنگی :
اول: دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای در بازار موجود است که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای میتوانید استفاده کنید که هر یک مزایا و کاستی هایی دارد. گوجه فرنگی محلی رب کمتری میدهد اما باعث میشود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود.
گوجه فرنگی گلخانه ای گران تر است اما رب بیشتری از آن حاصل میشود. معمولا به ازای هر ۱۰۰کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم رب بدست میآید.
دوم: در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد. از انتخاب گوجه های لهیده، خراب و کپک زده جدا خودداری کنید چرا که سالم نیست و طعم رب را تغییر میدهد.
سوم: اضافه کردن نمک برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی رب است و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.
چهارم: در بیشتر خانه های روستایی رب در فضای باز و بر روی آتش پخته میشود چون جوشانیدن رب زمان زیادی میبرد و مصرف گاز خانگی بالا میرود.
پنجم: توری های سیمی همان توری های خانه ریزی است که بر روی پنجره های منزل برای جلوگیری از ورود حشرات نصب میشود. البته در بازار توری های مخصوص جوشاندن رب نیز به فروش میرسد.
ششم: بهترین جنس دیگی که برای جوشاندن رب بکار میرود دیگ مسی است.
نوش جان
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
آدرس فروشگاه مربا و ترشیجات مزه ملس :تهران
مدیریت فروشگاه:آقای برنا
شماره های تماس
09380487794 | ..... | 09380487794
زمان تحویل حداکثر سه روز پس از ثبت سفارش ( با هماهنگی قبلی )
ساعت ارسال سفارش ایام هفته از ساعت ۱۶ تا ۲۱ و پنج شنبه و جمعه از ساعت ۹ تا ۲۰ ( با هماهنگی قبلی )
فروشگاه مربا و ترشیجات مزه ملس
در زمینه تولید و فروش و پخش انواع مربا و ترشیجات و تحویل آن در اسرع وقت در تهران فعالیت داشته و سعی دارد بهترین نمونه های انواع مربا و ترشیجات را در اختیار مشتریان خود قرار دهد ما در این راستا سعی کردیم بهترین کیفیت را با قیمت های مناسب به مشتریان تحویل دهیم تا رضایت آنها را در هر خرید جلب و ضمن پایش از انتقادات و پیشنهادات آنان بهره لازم ببریم، بدیهی است تهیه مواد اولیه مرغوب ( عدم وجود مواد نگهدارنده ) و با کیفیت، با کادر مجرب فعال و همچنین پروسه ی تولید مبتنی با رعایت موازین بهداشتی میتواند سرمنشاء اعتماد و افتخار همراهی شما خوبان را برای همیشه داشته باشیم .
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه میباشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.